sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Leijonanharjaa metsästäessä - arvostelussa Nioxin


Siinä missä meikkileikit ovat itselleni rakas harrastus, muodostavat hiukset ja kaikki niihin liittyvä yhden murheenkryynin. Yläasteella taistelin pörröisen ja kurittoman luonnonkiharapehkon kanssa, mutta jostain kumman syystä alkoivat suortuvani itsestään suoristumaan lukion jälkeen. Kaikkien hullupörrökikkurahiuksisten toivoma ihme! Sen sijaan olen viime vuodet ihmetellyt latteita, ohkaisia ja aina takussa olevia lättänähiuksia, jotka tuntuvat katkeilevan ja putoilevan päästä hullua tahtia. Olen aina käyttänyt superkosteuttavia ja hoitavia tuotteita, koska värjään ja käytän muotoilurautaa suht koht usein. Osa kampaajista komppaa, edellinen taas oli sitä mieltä, että näin ohukaisille hiuksille liika hoitavuus on ehdoton no-no. Mitä tässä nyt pitäisi miettiä?


No mietinpä, että klikkailen kokeiluun paljon kehutut Nioxin-sarjan tuotteet, kun bongasin lafkan shampoon Meerin blogista (joka muuten vaikuttaa just sellaiselta kampaajalta, joka ymmärtäisi mitä omilta kampaamoreissuiltani aina lähden hakemaan). Nioxinin tuotteet ovat suunniteltu juuri oheneville hiuksille ja tuoteperheitä on kuusi erilaista eri hiustyypeille. Nioxin povaa siis tuuheampia hiuksia ja lupaa lisätä merkittävästi hiusten kasvua. Tuotteet perustuvat päänahan terveyteen, joskin tietyt sarjan hoitosuihkeet paksuntavat itse hiusta tyvestä. Oma nro 3:n setti on tarkoitettu suht normaaleille hiuksille, mutta sarjasta löytyy tuotteet myös selvästä hiustenlähdöstä kärsiville.


Itse valitsin numero 3:n, joka on tarkoitettu normaalista ohuille ja kemiallisesti käsitellyille hiuksille. Settiin kuuluu shampoo, hoitoaine ja päänahan hoitosuihke tai päänahkaseerumi if you will. Shampoo pesee hiukset raikkaan puhtaiksi ja vaahtoa mukavasti. Hoitoaine olikin jännä tuttavuus siinä mielessä, että vasta hetken käytön jälkeen tajusin selvittää, että se pitää levittää nimenomaan päänahkaan. Hoitoaine tuntuu jännän viilentävältä päänahassa ja jättää tyven raikkaan hoidetuksi, ei siis missään nimessä mitenkään rasvaiseksi. Hiuksen pituuksiin olenkin käyttänyt erikseen hoitavampaa ainetta, tällä hetkellä Label M.:n Honey Oat-sarjan hoitsikkaa tai L'Oréalin EverRiche hoitsikkaa. Sitten viimeisenä pyyhekuiviin hiuksiin suihkuttelen ja hieron sormin päänahkaan hoitosuihketta. Mainittakoon, että lisäksi suihkuttelen pituuksiin Label M.:n Protein Spraytä ja levitän latvoihin Label M.:n Age-Defying Radiance Oilia, joka on muuten edelleen maailmankaikkeuden paras hiusöljy.

Olen käyttänyt uskollisesti tätä komboa nyt kuukauden. Tukkani ei hulmua kuin leijonan harja eikä volyymi kasvanut eksponentiaalisesti, mutta hiukset tuntuvat jotenkin voivan hyvin. Tiedätteko, ne tuntuvat olevan vähän onnellisempia. Liekö liikaa kevätttä rinnassa vai brändilumoa silmissä, mutta Nioxinin simppelit ja freshit putelivat vaan tuntuvat kivalta. Taitavat jäädä vakkareiksi! Omat putelini tilasin LookFantasticilta, mutta merkkiä saa myös esim. BeautyBay:stä ja ihan Sokokselta. Isoja pulloja saa ostettua toki erikseen, mutta kombosetin hinta pyörii siinä 25 euron paikkeilla brittipuljuissa.

♥ Vilma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti