sunnuntai 23. joulukuuta 2012

The best of England

Se oli nyt sitten siinä! Farewell England and all the good times we had. Lensin maanantaina takaisin Suomeen sekavin fiiliksin. Oli ihanaa palata kotiin ja nähdä kaikki rakkaat, mutta tokihan meidän ihanakamalaa Boltoniakin ja kaikkia vaihtarikavereita jäi ikävä. Hauskaa sinänsä miten sen kaiken alkuvaikeuden jälkeen meillä olikin ihan huippuhauskaa viimeisen kuukauden!

Koostin viimeisissä lähtöhaikeuksissani tiiviin paketin Enkkulavierailuni parhaimmistosta:

1) Ihmiset

No mikäs muukaan? Ihmisiin tutustuminen oli yllättävän vaikeaa Boltonissa. Ensinnäkin kunnon vaihtaritoimintaa ei ollut Boltonin yliopistossa ollenkaan, joten suurimpaan osaan muista vaihtareista törmättiin alussa sattuman kautta. Myöhemmin tietenkin porukka alkoi kasaantua kokoon helpommin ja International Societyn hassunhauskoilla retkillä näki muita kansainvälisiä opiskelijoita. Pakko sanoa, että onneksi mulla oli ihana Elli mukana matkassa, kaksistaan oli paljon helpompi selvitä niistä alkumasiksista! :D Oli kivaa, että oli hyvä kaveri heti käytävän toisella puolella, jonka ovelle tulla koputtamaan heti kun tuli asiaa. Paikallisista etenkin oli vaikea löytää kummoisempia kavereita, mutta tätähän vaihtarit usein sanoo, että helposti sitä tulee hengattua lähinnä siinä vaihtariporukassa, mikä mielestäni on ihan luonnollista. Mutta loppujen lopuksi me tavattiin ihan mahtavia tyyppejä eri puolilta maailmaa ja eihän tällaista tilaisuutta tule koskaan muuten. Kotona pyörii kuitenkin aika samojen tyyppien kanssa, mikä ihanaa toki sekin, mutta välillä on hyvä vähän haastaa itseään tutustumaan uusiin ihmisiin. Ja ainahan ne parhaimmat muistot liittyy juuri niihin ihmisiin.



2) Lifestyle

Tylsäksihän se välillä kävi, mutta voi että, kun on oli rentoa eläminen Boltonissa. 2 kurssia, ei töitä, ei normaaleja arjen rutiineja. Juhlimista, shoppailua, matkailua, chillailua, mikäs sen parempaa. Katoin tässä syksyn aikana enemmän sarjoja netistä kuin varmaan koskaan elämäni aikana, vietin ikimuistoisia kitchen partyja ja tanssin hulluna luottomestassamme J2:ssa! Arkeen paluu täällä Suomessa voi olla vähän haastavaa alkuun, mutta onneksi on joululoma.



3) Matkailu avartaa ja muita kliseitä

Dublin, Brighton, Cambridge ja monta muuta jäi näkemättä, mutta olen äärettömän iloinen, että päästiin näkemään meidän pienen Bolton-Manchester akselin lisäksi myös Lontoo, Liverpool, Blackpool, Birmingham ja Edinburgh. Mahtavia reissuja kaikki!



4) Putelit, purnukat ja pensselit + peplum

Itseäni tunnetusti kiehtoo kaikki kimaltava, ihana, tuoksuva, hoitava jne. Enkkulassa odotti Revlon, Benefit, Urban Decay, Barry M, RealTechniques, Sleek ja kaikki muut ihanat tuotemerkit, mitä täältä jumalan selän takaa ei saa. Monta uutta lempparia löytyi ja liian monta jäi testaamatta, mutta Bootsille lahjoitin järkyttävän ison summan rahaa tämän syksyn aikana. Melkein yhtä paljon rahaa lähti River Islandille, Topshopille, Miss Selfridgesille, Oasikselle, mitä näitä nyt on. Nyt kaapissa roikkuu tuhottoman monta erilaista peplumia ja muuta rättiä. Onneksi oon turvallisesti takaisin Turun shoppailuparatiisissa, joka rajoittaa hamstraamismahdollisuuksiani.



5) Starbucks, Costa, Sainsbury's ja Primark

Brändihullu mikä brändihullu. Kyllähän sitä lattea Naantalin Aurinkoisestakin saa, mutta onhan se nyt hei paljon kivempaa juoda se Tähtidollarin pahvimuki kädessä jolkottaen. Starbucksin toffee nut latte muodostui holiday lemppariksi, mutta brittien omassa Costassa itseasiassa tuli käytyä useammin, joten se tulee hyvänä kakkosena. Ja pakkohan meidän "lähikauppa" eli Sainsbury's on mainittava, siellä nyt tuli ravattua melkein joka päivä. Vaikka ruisleipää, irtokarkkeja ja muita suomiherkkija oli ikävä koko ajan, niin onhan se valikoima ihan eri luokkaa näissä brittien isoissa ketjuissa. Ja pirun kätevää, kun alkoholit ja lääkkeet saa saman katon alta! (Kuulostipä väärältä mainita noi samassa lauseessa....) Ja viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä, maailman mahtavin Primark eli kledjujen ja assessoorien Ikea! Jäätävä hiki ja stressihän siellä aina tuli siinä ihmismäärässä ja tavaran paljoudessa, mut kyllä lähti halvalla kaikkea kivaa. Primarkin toivoisin Suomeen melkein ennemmin kuin ylihinnoitellun Topshopin. :D



All in all, syksy oli aivan mahtava kokemus kokonaisuudessaan ja olen erittäin tyytyväinen, että lähdin matkaan. Bolton oli kieltämättä aika haastava kaupunki ja kuten sanottu, alku oli aika vaikea. Silti uskon, että välillä on hyvä kokea täysin uusi ympäristö ja todeta, että kaikkeen sitä kuitenkin sopeutuu. Ja lopulta jäi vaihdosta oikein positiiviset fiilikset. Opiskelun kannalta en välttämättä koe oppineeni ihan hirveästi, mutta eipä se koulu sinänsä aina se päällimäinen juttu olekaan ulkomailla ollessa. Kansainvälinen kokemus on paitsi elämänkokemuksen puolesta, myös businessuran kannalta merkittävä kilpailutekijä.

Osa kuvista We heart it.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti