sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Magneettisuukkoja - arvostelussa We Care Icon Magnetic Lips huulipunat


Mulla on keskivaikea hamstrausongelma huulipunien suhteen. Huulipunia on helppo ostaa, ne ovat suht edullisia ja maailma on täynnä ihanaakin ihanampia sävyjä. Vaikka suurimman osan ajasta aika neutraaleilla huulilla kuljenkin, on niillä aina oltava jotain pientä sävyä. Erilaisia punia on siis kertynyt. Osa meinaa unohtua, osa on kuivattavia tai muuten vaan vääränlaisia koostumukseltaan, yksi klassisen punainen hairahdus pyörii laatikon pohjalla ja osa on niitä, joihin sitä aina tarttuu uudelleen ja uudelleen. Käytännössä kaikki punani, sitä yhtä klassisen punaista hairahdusta lukuunottamatta, on joko fuksioita, lilaan taittavia nudeja tai korallipinkkejä. Olen niin tunnollinen sävyvalikoimani kanssa, että välillä saattaa käydä niin, että kun innoissani swatchailen uutta punahankintaani kotona, tajuan, että tismalleen samanlainen sävy löytyy jo valmiiksi. Sama käy muuten kynsilakkojen kanssa. Käykö teille?

Kaikkien aikojen lempipunani on Revlonin Balm Stain sävyssä Honey, tämähän on tullut kerrottua jo tuhanteen otteeseen, mutta hyvänä kakkosena tulee We Care Iconin Magnetic Lips Moisture Wear -huulipunat. Ensimmäisen sävyn ostin viime kesänä ja nyt kokoelmassa on yhteensä 5 eri sävyä, kaikki yhtälailla mahtavia. Nämä ovat juuri niitä punia, joihin tartun uudelleen ja uudelleen. Moisture Wear -huulipunat ovat nimensä mukaisesti kosteuttavia, jopa melkein huulirasvamaisia ja täten erittäin mukavia käyttää. Eivät jää rumasti huulten uurteisiin ja rohtumiin eivätkä ikävästi kuivata huulia. Kosteuttavuudesta huolimatta punista löytyy mahtavasti pigmenttiä. Punat eivät sinänsä ole mitenkään erityisen pitkäkestoisia, mutta väri kuluu kauniisti ja punan korjailu on helppoa. Tummempien värien kanssa olen bileiltoina käyttänyt huultenrajauskynää koko huulilla pohjustuksena, jolloin värin kulumisesta ei tarvitse sen suuremmin stressata. Vaikkei se huulipunan väriaste siinä aamukolmen reivimooveissa yleensä sen hetken suurin huolenasia kummasti olekaan.



Sävyt vasemmalta oikealle:

18 Magic Peony
17 Perfect Fuchsia
8 Magic Papaya
9 Perfect Hot Coral
4 Nude

Kuten näkyy, pigmenttiä riittää. Koska punat ovat kosteuttavia, on jälki hieman kiiltävä, just sellainen ihanan freesi ja raikas, muttei mikään huulikiiltohömpötys. Josta tuli mieleen, etten taida muuten omistaa kuin kaksi tai kolme huulikiiltoa. Se hetki, kun hiussuortuva tuulessa (tai välillä lähes tyhjiönomaisissakin sisätiloissa, huulikiilloissa on jotain mustan magian magneettivoimia, I swear) tarttuu tahmaisiin huulikiiltohuuliin ja se jatkumo tästä hetkestä, kun joudut ottamaan nahkakäsineen pois pistelevässä pakkasessa, irroittamaan hiussuortuvan, suortuva osuu poskelle, poskella on tahmaista huulikiiltoa, suortuva jatkaa matkaansa muiden suortuvien joukkoon, kaikissa muissakin suortuvissa on tahmaa, toinen suortuva tuulahtaa kiinni tahmahuuliin, otat jo toisen kerran nahkakäsineen pois liikennevaloissa, ihmiset tuijottaa, elämäsi on pilalla, jo kolmas suortuva osuu huuleen ja tarina jatkuu. Anyways...



Sävy 18 Magic Peony on villin vadelmainen, räiskyvän viileä fuksia, jossa pienenpieniä kultaglitterpartikkeleita. Kyllä, partikkeleita. Mutta niin vähän, ettei tämäkään glitterpunakammoinen niitä juuri nää. Kerran tätä käyttäessäni Börsin narikassa valomerkin jälkeen eräs herrasmies kertoi pitävänsä voimakkaita huulipunia pitävistä tytöistä, jonka jälkeen auliisti valistin herrasmiestä, ettei niitä huulipunatyttöjä kannata täältä narikkajonosta napsia. Lieko sitten olleen hyvä vai huono merkki, mutta tämä sävy on ehdoton statement-puna. 



Sävy 17 Perfect Fuchsia on on Magic Peonya aavistuksen vaaleampi, hieman enemmän pinkkin taittava fuksia. Luulenpa, että tästä tulee itselleni tämän kevään suosikki! Ihanan raikas ja kasvoja kirkastava, nappisävy juuri vaaleahipiäisille bruneteille, mutta toimii varmasti myös tuhkaisilla blondeilla. Ripsenpidennysten kanssa tykkään bilemeikeissä yhä useammin kuvien mukaisesti vain rajata silmät tummalla luomivärillä ja heittää voimakkaan punan huulille.



Sävy 8 Magic Papaya on ensimmäinen punani We Care Iconilta ja ainakin googlen mukaan moni muukin on juurikin tähän sävyyn ihastunut. Taisinpa tästä kirjoitellakin jo silloin kesällä. Magic Papaya on korallisen papaijaisen punainen. Kyllä, papaijainen on täysin hyväksyttävä adjektiivi. Tämän punaisemmaksi ei mun mukavuusalueella päästä (se klassisen punainen oli edelleen hairahdus). Sellainen eksoottisen kesäinen, mutta kuitenkin tarpeeksi viileä ja kevyt, että menee melkein arkipunasta. Aavistuksen vadelmainen, häivähdys korallisen oranssia, pirskahteleva, suositellaan nautittavaksi kesäterassilla hyvien ystävien kera.



Sävy 9 Perfect Hot Coral ei hottia korallia ole nähnytkään, mutta syötävän makea se on siltikin. Puikossa sävy näyttää aika elektriseltäkin, mutta huulilla se jostain syystä muuntautuu hennon viileäksi pinkiksi. Revlonin Honeyn lisäksi juuri tällaiset värimaailmat mun huulille useimmiten ihan peruspäivinä päätyy. Helppoa, söpöä, nättiä. Vähän hattaraa ja höttöä harmaaseen arkeen, muttei kuitenkaan niin paljon, että sateenkaaret ja My Little Ponyt alkaisivat tanssia taustalla.



Sävy 4 Nude on toinen hyvä valinta arkeen. Jos Magic Papaya meni punaisuus-asteikkoni ääripäähän, niin tämän nakummaksi ei mun nudeiluissa mennä. Roosaan taittava kevyt, vaaleahko nudepuna.

We Care Icon on S-ryhmän oma merkki eli tuotteita myydään Sokoksilla ja Emotioneissa. Yhteensä Magnetic Lips -sävyjä on kuulemma 24, joskin ainakaan Turun Wiklundin Sokoksella ei ihan niin montaa standissä ollut. Normaalihinta on 7,50 euroa, mutta punat ovat yleensä Sokoksella alennuksessa aina kaikenmoisten kosmetiikkapäivien yhteydessä. Ei siis hinnalla pilattu! We Care Icon ei houkuttele merkkinä noin muuten, mutta välillä sitä onnistuu bongaamaan näitä huippulöytöjä yllättävistäkin paikoista. Onko teillä vinkata jostain muusta merkin salatusta aarteesta?

♥ Vilma

6 kommenttia:

  1. Oi, onpas herkullisia sävyjä <3. Erityisesti toi eka näyttää tosi makeelta sulla. Mulla on ihan sama ongelma huulipunien kanssa. Jotenkin niitä vaan kertyy...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös ookkin? Kiitos, selkästi noi fuksiat siis toimii mun värimaailmassa. Joo, kummasti niitä vaan kertyy... Kun muistais kaikkia vielä käyttääkkin. ;)

      Poista
  2. Oih <3 Etenkin toi nude vaikuttaa ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on sellainen helppo go-to-puna. Toimii muuten myös mahtavasti kunnon smokey eyesien kanssa!

      Poista
  3. Kävin kattelemassa joku aika sitten noita punia, mutta passasin kuitenkin, koska niin moni sävy näytti jotenkin tosi glitterisiltä. Sun huulilla noi kuitenkin näyttää tosi hyviltä, että ehkäpä täytyy käydä kattelees uudelleen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, osa on kyllä glitterisiä, mutta valtaosa (ainakin mun Sokkarin valikoimasta) mielestäni ei. Näistä kyseisistä sävyistä vain ylimmäinen, Magic Peony, on glitterinen ja sekään ei oikeastaan huulilla juurikaan näy.

      Poista