maanantai 8. lokakuuta 2012

Field trip to Manchester

Happy Monday everyone! Mullahan kuluu täällä alkuviikko aina viikonlopun jatkeena, koska luentoja on vain torstaisin ja perjantaisin. Tuttuun tapaan heräilen ysin jälkeen ja päätän aloittaa viikon tehokkaasti. Jossain kohtaa huomaan kellon olevan jo puoli viisi ja päivän suurin suoritus tähän mennessä on ollut ruokakaupassa käynti. Se siitä tehokkuudesta... Jotenkin täällä on hirveän vaikea päästä arkirytmiin. Koulua on niin vähän ja vaikka kursseista hirveästi tykkäänkin, ei jotenkin sitä opiskelumotivaatiota tunnu löytyvän. Suomessa arki pyörii niin selkeästi tuttujen rutiinien, koulun ja töiden ympärillä ja koko ajan on tekemistä. Täällä on niin paljon aikaa, että olen katsonut melkein pari tuotantokautta Pretty Little Liarsia parissa viikossa! Raporttien deadlinet alkaa kuitenkin häämöttää lähitulevaisuudessa ja jotenkin olisi pakotettava itsensä niidenkin pariin.Lauantain vietimme Manchesterissa koulumme International Societyn järjestämällä retkellä. Vierailimme ensin Old Traffordissa Manchester Unitedin stadionilla. Sisällehän emme päässet, joten otimme muutamat kuvat ulkopuolella ja kävimme seuran Megastoressa. Suunnittelimme kuitenkin parin muun kanssa tulevamme uudestaan katsomaan Unitedin futisottelua. Lippujen hinnat liikkuu taivaissa eikä viikonloppuisin pelejä pääse katsomaan kuin memberit. Itse en seuraa futista ollenkaan, mutta onhan se kokemus, kun kerran Englannissa ollaan.
Tämän jälkeen suuntasimme ostoskeskus Trafford Centreen. Keskus on valtava ja shoppailulle ja syömiselle oli varattu vain puolitoista tuntia aikaa. Tämähän ei luonnollisesti riittänyt mihinkään ja jätimme shoppailut myöhemmäksi. Traffordiin pitäisi varata enemmin koko päivä! Sitten pyörähdimme Chinatownissa, joka oli parin korttelin kokoinen (varsinainen nähtävyys...) ja vietimme tuskaisen tylsän tunnin MOSI:ssa eli Museum of Science and Industry:ssa. Seuraavaksi vuorossa oli katedraalin liepeillä järjestettävät Manchester Food and Drink -festivaalit, josta löytyi ruokaa ja juomaa ympäri maailmaa. Ennen kotiinlähtöä kävimme vielä keskustassa, jossa ehdimme nopeasti vain kiertämään Topshopin.Suunnitelmana oli lähteä juhlimaan Manchesterin yöelämään, mutta päädyimmekin tyytymään vanhaan kunnon Boltonin J2:seen. Mansesta kun ei kulje yöllä busseja tai junia takaisin Boltoniin, niin oli pitkän päivän jälkeen mukavampi jäädä kotikulmille. Ja hauskaa oli siltikin taas kerran!


Torstaina saan K:n tänne kokonaiseksi viikoksi! Vietetään pari yötä Boltonissa, muuten ollaan Mansessa. Päiväreissut Liverpooliin ja Blackpooliin on varattu sitten ensi viikkoon. Can't wait! :)

2 kommenttia: