keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Fish&chips and the chocolate shoe

Enää 3 viikkoa jäljellä vaihtoa! Aika menee hullun nopeasti. Vaikka on varmaan alkuun outoa palata Suomen arkeen, odotan jo kotiinpaluuta innolla. Kämpän saan takaisin vasta helmikuussa, mutta työt ja koulu alkaakin jo heti uudenvuoden jälkeen. Kurssejahan mulla ei varsinaisesti olisi hirveästi enää suoritettavana tutkinnon kannalta, mutta ennen kuin löydän harjoittelupaikan, täytyy yrittää jaksaa painaa vapaavalintaisia opintoja, jottei Kelan tädit hermostu. Vastahan mä ensimmäisenä päivänä seisoin koulun aulassa silmät pyöreenä ja nyt jo pitäis miettiä valmistumista!

Pari viime viikkoa on ollut oikein hauskaa. Ellin kaverin viimeisenä päivänä käytiin Manchesterin Palace Theatressa katsomassa American Idiot -musikaali, joka oli ihan mahtava! Seuraavana sunnuntaina illastimme golf klubilla paikallisen Rotaryn jäsenten kanssa, jotka tukevat International Societyn toimintaa. Ruoka oli hyvää ja oli mielenkiintoista keskustella näiden englantilaisten eläkeläisten kanssa.

Viime lauantaina lähdimme Societymme järjestämälle retkelle Birminghamiin. Valitettavasti emme nähneet tätä Englannin toiseksi suurinta kaupunkia joulumarkkinoita enemmän, koska suurin osa päivästä kului Cadbury Worldissa, jossa esiteltiin kyseistä suklaabrändiä ja tungettiin käteen suklaapatukoita joka toisessa nurkassa. Ja itsehän en edes hirveästi välitä suklaasta. Reissun suurinta antia taisikin olla saksalaisten joulumarkkinoiden (tuntuu, että kaikki mahdolliset markkinat Englannissa liittyy aina enemmän tai vähemmän Saksaan...) Gluhwine, joka lämmitti jäätymiskuolemamme partaalla. Cadburyssa taisimme innostua eniten lasten Cadabra-junasta. Mutta onneksi illalla pääsimme nostalgisoimaan perinteisiin teinien kotibileisiin, eli jäätäviin flat partyihin vastakkaiseen blockiin, jonne heput oli hankkineet dj:t ja valot ja kaikki. Ja koska Orlando Villagessa ollaan, pääsi ne palokunnan pojatkin vierailemaan bileissä, tottakai! Ei iltaa Orlandossa ilman palohälytystä.

Perjantaina onkin sitten vuorossa Edinburgh, jonne lähdemme viikonloppureissulle katsomaan Skotlantia ja siellä vaihdossa olevaa ystäväämme. Hieno viikonloppu siis edessä!


Käytiin vihdoin syömässä fish&chipsejä. Mushy peas maistui ihan suomalaiselle hernekeitolle, mut kala oli mitäänsanomattoman makuista. Not worth the hype.


Cadabra-juna. Jee!

4 kommenttia:

  1. Tulipas kova ikävä talviseen englantiin! Ja ihan vinkkinä, fish&chipsit on parhaita kun ostaa jostain katukojusta tms ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin muutkin on sanonut tätä, täytyy varmaan käydä vielä kokeilemassa uudelleen! :)

      Poista